0
Zaznacz stronę

Ciasteczka z Gór – żurawina oscypek

22,00 

CIASTECZKA Z GÓR do samodzielnego przyrządzenia  to nietypowe połączenie smaków, które już wielu przypadło do gustu.

Mieszanka zawiera gotowe suche składniki do przyrządzenia tego niesamowitego deseru. Wystarczy dodać dwa mokre składniki, wymieszac  i zacząć wypiekać, by za 20 minut cieszyć się gotowymi pysznymi ciasteczkami tak jak lubisz, bez bałaganu w kuchni, bez marnowania produktów  i bez odmierzania większości składników. Podawaj tak jak lubisz, choć naszym zdaniem,najlepiej smakują  jeszcze ciepłe, podane z gałka lodów waniliowych!

Słodka przekąska z żurawiną i oscypkiem? TAK! Będą idealne dla fanów nietypowych  słodko-słonych smaków. Twórz z nami wyjątkowe wypieki! Twoi goście będą zachwyceni!

Spróbuj – nie pożałujesz!

Pozostało tylko: 1

Opis

Ciasteczka z Gór – żurawina
Dodać oscypek do żurawiny….  Szalone?   może… ale na pewno pyszne!  To niesamowite, jak szybko te ciasteczka znikają z talerza.  Sprawdź, jak niewiele potrzeba żeby je przygotować.
Instrukcja:
Nagrzej piekarnik do ok 180°C
Do 120g stopionego masła dodaj  90g oscypka (ok. 2 małe oscypki) i wymieszaj z zawartością słoika Do mieszanki dodaj ok. 50 ml wody – by masa miała lepszą konsystencję.  Uformuj  4 cm kulki i spłaszcz je, układając na papierze do pieczenia w piekarniku.
Piecz przez 15 minut aż do delikatnego zarumienienia ciasteczek
Zaraz po upieczeniu ciasteczka będą miękkie – użyj łopatki , aby przenieść je na ruszt do ostygnięcia , lub pozostaw na klika minut w wystudzonym piekarniku.
Wskazówki:
Nie musisz kupować oryginalnego oscypka Bieszczad czy Zakopanego. Do przepisu sprawdzi się każdy ser wędzony dostępny w większości polskich dyskontów.

Główne składniki: mąka pszenna, żurawina suszona, mąka kokosowa, cukier trzcinowy, węglan amonu
Słoik zawiera  idealną proporcję sypkich produktów gotowych do przygotowania od 12(dużych) lub 18 (mniejszych) ciasteczek.

 

 

 


Wszystkie nasze mieszanki przygotowywane są na bieżąco.

Termin ważności podawany na spodzie opakowania (najlepiej spożyć przed ) : co najmniej 3 miesiące od daty produkcji