Przepisy / instrukcje przygotowania
Znajdź swoje ciasteczka i doktnij / kliknij w nazwę, aby rozwinąć instrukcję przygotowania.
DOUBLE CHOCOLATE CHIP COOKIES
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 100 g miękkiego masła i jajko
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Smacznego!
TIP : Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące.
VEGE TIP: Zamiast masła możesz użyć roślinny odpowiednik, jajko zastąp dużą łyżką wody.
OATMEAL COOKIES
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 100 g miękkiego masła i jajko
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Smacznego!
TIP : Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące.
VEGE TIP: Zamiast masła możesz użyć roślinny odpowiednik, jajko zastąp dużą łyżką wody
Zamów: OATMEAL COOKIES
CHOCO OATMEAL COOKIES
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 100 g miękkiego masła i jajko
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Smacznego!
TIP : Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące.
VEGE TIP: Zamiast masła możesz użyć roślinny odpowiednik, jajko zastąp dużą łyżką wody.
Zamów: CHOCO OATMEAL COOKIES
WALNUT
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 100 g miękkiego masła i jajko
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Smacznego!
TIP : Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące.
VEGE TIP: Zamiast masła możesz użyć roślinny odpowiednik, jajko zastąp dużą łyżką wody.
Zamów: WALNUT OATMEAL COOKIES
MATCHA CANNABIS
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 100 g miękkiego masła i jajko
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Smacznego!
TIP : Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące.
VEGE TIP: Zamiast masła możesz użyć roślinny odpowiednik, jajko zastąp dużą łyżką wody.
Zamów: MATCHA CANNABIS
Triple Chocolate Chip Cookies
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 100 g miękkiego masła i jajko
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Smacznego!
TIP : Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące.
VEGE TIP: Zamiast masła możesz użyć roślinny odpowiednik, jajko zastąp dużą łyżką wody.
When life gives you a rasin you make SCONES
Przepis:
· Dodaj tylko 60 g miękkiego masła i 120 ml mleka
· Nagrzej piekarnik do 200°C
· Wsyp do miski zawartość słoika
· Dodaj masło i mleko
· Uformuj masę i włóż ją na około 15 minut do lodówki
· Następnie rozsyp trochę mąki na blacie i rozwałkuj ciasto na grubość około 1,5 – 2cm
· Wytnij 9 okręgów za pomocą foremki do ciastek lub szklanki i przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
· Piecz przez 12–15 minut, aż do delikatnego zarumienienia się bułeczek
· Jedz na ciepło lub na zimno, ze swoją ulubioną konfiturą lub bitą śmietaną
· Smacznego!
Apple-so-lutely Scones
Przepis:
· Dodaj tylko 60 g miękkiego masła i 120 ml mleka
· Nagrzej piekarnik do 200°C
· Wsyp do miski zawartość słoika
· Dodaj masło i mleko
· Uformuj masę i włóż ją na około 15 minut do lodówki
· Następnie rozsyp trochę mąki na blacie i rozwałkuj ciasto na grubość około 1,5 – 2cm
· Wytnij 9 okręgów za pomocą foremki do ciastek lub szklanki i przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
· Piecz przez 12–15 minut, aż do delikatnego zarumienienia się bułeczek
· Jedz na ciepło lub na zimno, ze swoją ulubioną konfiturą lub bitą śmietaną
· Smacznego!
Zamów: Apple-so-lutely Scones
Almond Cinnamon Star Cookies
Przygotuj 2 białka kurze (70g), 50 g cukru pudru, miski, wagę, foremkę do wycinania ciastek, folię spożywczą, mikser i wałek
Przepis:
· Ubij 2 białka na sztywno
· Odważ i odłóż 50 g białka, a z pozostałej części przygotuj lukier bezowy
· Wymieszaj 50 g białka i zawartość słoika
· Zagnieć ciasto ręcznie w kulę
· Nagrzej piekarnik do 150°C
· W międzyczasie rozwałkuj masę między dwoma kawałkami folii spożywczej na grubość 1-1,5 cm i wykrawaj foremką gwiazdki
· Ciastka posmaruj z wierzchu lukrem bezowym
· Piecz 12-15 min na dolnej szynie piekarnika, obserwując by beza na górze pozostała biała
· Ciasteczka po ostygnięciu przechowywać w puszce
· Smacznego!
Lukier bezowy:
· Do ubitego białka dodawaj stopniowo 50 g cukru pudru miksując aż do uzyskania lukru
Zamów: Almond Cinnamon Star Cookies
Ciasteczka z Gór
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 180° C
· Połącz w misce 120 g stopionego masła i 90 g drobno pokrojonego oscypka, 50 ml wody
· Dodaj zawartość słoika i wymieszaj
· Uformuj ok. 4 cm kulki, spłaszcz i przełóż na papier do pieczenia
· Piecz przez 15 min.
· Smacznego!
TIP : Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące.
Zamów:Ciasteczka z Gór
Brownie
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 180°C
· Formę 24 x 24 cm lub o średnicy 26 cm natłuść olejem
· Przełóż do miski dwie pierwsze warstwy mieszanki – czekoladę oraz cukier
· Zalej je 65 ml wrzątku i dobrze wymieszaj
· Dodaj 60 ml oleju oraz pozostałą zawartość słoika
· Mieszaj aż do uzyskania gęstej masy
· Przełóż ciasto do formy (masa powinna mieć około 2,5 3 cm wysokości) i piecz przez 17 – 22 minut
· Wyjmij do ostudzenia
· Smacznego!
TIP : Ciasto najlepiej kroi się po ostygnięciu.
Zamów:Brownie
Gingerbread Brownie
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 180°C
· Formę 24×24 cm lub o średnicy 26 cm natłuść olejem
· Przełóż do miski dwie pierwsze warstwy mieszanki – czekoladę oraz cukier
· Zalej je 65ml wrzątku i dobrze wymieszaj
· Dodaj 50 ml oleju oraz pozostałą zawartość słoika
· Mieszaj aż do uzyskania gęstej masy
· Przełóż ciasto do formy (masa powinna mieć około 3 cm wysokości) i piecz przez 20-25 minut
· Wyjmij do ostudzenia
· Smacznego!
TIP: Ciasto najlepiej kroi się po ostygnięciu.
Zamów:Gingerbread Brownie
Bunny Cookies
Przygotuj:
2 białka kurze (70g), 50 g cukru pudru, miski, wagę, foremkę do wycinania ciastek, folię spożywczą, mikser i wałek.
Przepis:
· Ubij 2 białka na sztywno
· Odważ i odłóż 50 g białka, a z pozostałej części przygotuj lukier bezowy
· Wymieszaj 50 g białka i zawartość słoika, następnie zagnieć ciasto ręcznie w kulę
· Nagrzej piekarnik do 150°C
· W międzyczasie rozwałkuj masę między dwoma kawałkami folii spożywczej na grubość 1-1,5 cm i · wykrawaj foremką kształty
· Ciastka posmaruj z wierzchu lukrem bezowym
· Piecz 12-15 min na dolnej szynie piekarnika, obserwując by beza na górze pozostała biała
· Smacznego!
Lukier bezowy:
· Do ubitego białka dodawaj stopniowo 50 g cukru pudru miksując aż do uzyskania lukru.
TIP : Ciasteczka po ostygnięciu przechowywać w puszce.
Zamów:BUNNY COOKIES
Paprika Cracker
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Wysyp zawartość słoika do miski
· Dodaj 100 ml wody i 60 gr masła i wymieszaj
· Wałkuj na grubość 1 cm i wyciaj dowolne kształty
· Przełóż na papier do pieczenia i piecz w 160 °C przez 16 minut
· Smacznego!
TIP: Przed podaniem nalezy schłodzić przynajmmniej 15 minut.
Zamów:Paprika Cracker
Gingerbread Cookiemix
Przepis:
· Podgrzej w garnku na małym ogniu 100g miękkiego masła i 2 łyżki miodu do momentu zagotowania
· Dodaj do garnka pierwszą warstwę mieszanki – cukier i mieszaj, aż się rozpuści
· Ostudź masę
· Dodaj pozostałą zawartość słoika, jajko i wymieszaj
· Zagnieć ciasto w kulę i schładzaj w lodówce przez minimum 20 minut
· Nagrzej piekarnik do 170°C
· Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm i przy pomocy foremek wytnij pierniczki
· Piecz na papierze do pieczenia przez około 10 minut
· Smacznego!
TIP : Ciasteczka po ostygnięciu przechowywać w puszce.
Zamów: GINGERBREAD COOKIEMIX
Easter Egg Cookies
Spokojnie, to bardzo proste
Dodaj tylko masło, jajko i odrobinę miłości!
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 70 g miękkiego masła i małe jajko
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Smacznego!
TIP: Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące
Zamów: EASTER EGG COOKIES
Halloween Cookiemix
Spokojnie, to bardzo proste
Dodaj tylko masło, jajko i odrobinę miłości!
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 70 g miękkiego masła i małe jajko
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Smacznego!
TIP: Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące
Zamów: Halloween Cookiemix
Protein Power Cookiemix
Spokojnie, to bardzo proste
Dodaj tylko banana i masło orzechowe.
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 100 g masła orzechowego i dużego banana
· Dodaj zawartość słoika i dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach około 4 cm kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 15 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Daj im chwilę ostygnąć.
· Smacznego!
TIP: Lubisz mniej słodkie? Zamiast banana użyj awokado
Zamów: Protein Power Cookiemix
Pepernoten Cookiemix
Spokojnie, to bardzo proste
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160°C
· Połącz w misce 150 g miekkiego masła 4 łyżki miodu
· Dodaj zawartość słoika i wymieszaj
· Uformuj około 2 centymetrowe kulki, przełóż na na papier do pieczenia lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka przez 10 minut
· Smacznego!
TIP: Daj im ostygnąć, a ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące
VEGE TIP: Miód i masto możesz zastąpić produktami roślinnymi
CHCESZ WYCIĄĆ KSZTAŁTY FOREMKA?
Po zmieszaniu składników włóż uformowaną masę do lodówki na minimum 20 minut, następnie rozwałkuj schłodzone ciasto na grubość 0,3 centymetra i wycinaj kształty foremką. Dalej piecz zgodnie z instrukcją, aż do delikatnego zarumienienia ciasteczek!
Zamów: PEPERNOTEN COOKIEMIX
Na prezent – Cookiemix z kawałkami czekolady
Spokojnie, to bardzo proste
Dodaj tylko masło i odrobinę miłości
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160° C
· Połącz w misce zawartość słoika z 40 g miękkiego masła i 1 łyżką wody, następnie dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach małe kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 12-14 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Daj im ostygnąć.
· Smacznego!
TIP: Po 15 minutach ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące!
Zamów: Na prezent – Cookiemix z kawałkami czekolady SŁODKO DZIĘKUJEMY
Na prezent Ciasteczka owsiane – Gold
Spokojnie, to bardzo proste
Dodaj tylko masło i odrobinę miłości
Przepis:
· Nagrzej piekarnik do 160° C
· Połącz w misce zawartość słoika z 40 g miękkiego masła i 1 łyżką wody, następnie dobrze wymieszaj
· Uformuj w dłoniach małe kulki
· Ułóż je w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko je spłaszcz
· Piecz ciasteczka 12-14 minut, aż delikatnie się zarumienią
· Daj im ostygnąć.
· Smacznego!
TIP: Po 15 minutach ciasteczka będą jeszcze bardziej chrupiące!