Wiele osób nie piecze, często skarżąc się na to, że wypiekom towarzyszą trudności z trzymaniem się skomplikowanych przepisów, do tego z odmierzaniem wszystkich składników z aptekarską dokładnością. Ale co kiedy czasem po prostu nie mamy takiej możliwości lub czasu.
Otóż wcale nie musi tak być, a my chcemy udowodnić, ze każdy z Was będzie w stanie upiec pyszne ciasteczka w zaciszu własnej kuchni bez skomplikowanego odważania składników oraz najmniejszych nawet zdolności cukierniczych.
By wam to udowodnić, pokażemy Wam jak proste w obsłudze są nasze mieszanki do wypieków.
Do ich przygotowania potrzebujecie jedynie wybranej mieszanki na ciastka Baking Concept, 1 jajka, 100g kostki masła, nagrzanego piekarnika do 160 stopni oraz miski i łyżki do wymieszania składników.
Nasze mieszanki mają istotne zalety
#bez odmierzania
Pierwsza jest taka, że wszystkie suche składniki znajdziecie w naszym słoiku z mieszanką na ciastka. Są już odmierzone w odpowiednich proporcjach, więc nie musimy się zastanawiać do czego użyć pozostałej ilości, a więc nic nie marnujemy.
#bez bałaganu
Druga to taka, że jedyne naczynia, które brudzi się w trakcie ich przygotowania, to miska i łyżka, którymi mieszamy masę.
#easybaking
Trzecia to stanowcza łatwość i szybkość przygotowania bo to bezdyskusyjna zaleta każdego wypieku.
Naszą masę przygotujesz w kilka minut i będziesz mieć jeszcze mnóstwo czasu na rozmyślanie dlaczego piekarnik nagrzewa się tak wolno..
100% naszych klientów potwierdza, że największą trudność w przygotowaniu naszych ciastek sprawiło im oczekiwanie aż one nieco ostygną:)
Wiemy, że jest to wypiek idealny, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego i niewiele czasu.
Krótka instrukcja przygotowania naszych OATMEAL COOKIES
Lista zakupów: mieszanka Baking Concept, 100 g masła i 1 jajko.
- Nagrzewamy piekarnik do 160°C
- W międzyczasie w misce łączymy 100 g miękkiego masła z 1 jajkiem
- Do tej samej miski z mokrą zawartością wsypujemy całą zawartość słoika naszych OATMEAL COOKIES
- Mieszamy łyżką do połączenia się wszystkich składników
- W dłoniach formujemy z masy około 4 cm kulki
- Przygotowane kulki lekko spłaszczamy i wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia
- Pieczemy 15 minut aż ciasteczka lekko się zarumienią
Fajna instrukcja , dzięki !
Zawsze służymy pomocą:)
Mieszanki nadają się dla osób,które omijają węglowodany?