Wiele osób nie piecze, często skarżąc się na to, że wypiekom towarzyszą trudności z trzymaniem się skomplikowanych przepisów, do tego z odmierzaniem  wszystkich składników z aptekarską dokładnością. Ale co kiedy czasem po prostu nie mamy takiej możliwości lub  czasu.

Otóż wcale nie musi tak być, a my chcemy udowodnić, ze każdy z Was będzie w stanie upiec pyszne ciasteczka w zaciszu własnej kuchni bez  skomplikowanego odważania składników oraz najmniejszych nawet zdolności cukierniczych.

By wam to udowodnić, pokażemy Wam jak proste w obsłudze są nasze mieszanki do wypieków.

Do ich przygotowania potrzebujecie jedynie wybranej mieszanki na ciastka Baking Concept, 1  jajka, 100g kostki masła, nagrzanego piekarnika do 160 stopni oraz miski i łyżki do wymieszania składników.

Nasze mieszanki  mają istotne zalety

#bez odmierzania

Pierwsza jest taka, że wszystkie suche składniki znajdziecie w naszym słoiku z mieszanką na ciastka. Są już odmierzone w odpowiednich proporcjach, więc nie musimy się zastanawiać do czego użyć pozostałej ilości, a więc  nic nie marnujemy.

#bez bałaganu

Druga to taka, że jedyne  naczynia, które brudzi się w trakcie ich  przygotowania, to miska i łyżka, którymi mieszamy masę.

#easybaking

Trzecia to stanowcza łatwość i szybkość przygotowania bo  to bezdyskusyjna zaleta każdego wypieku.

Naszą masę przygotujesz w kilka minut i będziesz mieć jeszcze mnóstwo czasu na rozmyślanie dlaczego  piekarnik nagrzewa się tak wolno..

100% naszych klientów potwierdza, że największą trudność w przygotowaniu naszych ciastek  sprawiło im oczekiwanie aż one nieco ostygną:)

Wiemy, że jest to wypiek idealny, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego i niewiele czasu.

 

Krótka instrukcja przygotowania naszych OATMEAL COOKIES

Lista zakupów: mieszanka Baking Concept, 100 g masła i 1 jajko.

  1. Nagrzewamy piekarnik do 160°C
  2. W międzyczasie  w misce łączymy 100 g miękkiego masła z 1 jajkiem
  3. Do tej samej miski z mokrą zawartością wsypujemy całą zawartość słoika naszych OATMEAL COOKIES
  4. Mieszamy łyżką do połączenia się wszystkich składników
  5. W dłoniach formujemy z masy około 4 cm kulki
  6. Przygotowane kulki lekko spłaszczamy i  wykładamy na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia
  7. Pieczemy 15 minut aż ciasteczka lekko się zarumienią